Page 216 - incirliovaweb
P. 216
194 l3. BÖLÜM CHAPTER 3 A World Cultural Heritage: Anatolian Camel Dealing Culture and Camel Wrestles
minde önemli güçlükler olsa da dünyada deve sütünden de çeşitli production of cheese and butter from camel milk, various products
ürünler üretilebilmektedir (Stephens, 2000: 472). Deve sütünün can also be produced from camel milk in the world (Stephens,
çeşitli hastalıklara iyi geldiğiyle ilgili Anadolu’da yaygın inanç- 2000:472). Prevalent beliefs in the fact that camel milk is good
lar bulunmaktadır. Fakat günümüzde deve sahibi aileler az sayıda for various diseases exist in Anatolia. However, since the camel-
deveye sahip olduğundan deve sütünden yararlanma ekonomik bir owning families own few camels today, benefiting from camel milk
faaliyete dönüşmemiştir. Günümüzde deve sütü üretimi sadece İn- has not turned into an economic activity. Today camel milk is only
cirliova’da Aytekin Kaya’nın çiftliğinde yapılmaktadır. Yavru de- produced on the farm of Aytekin Kaya in İncirliova. Obtaining 2
velerin emzirilmesinden sonra yapılan sağımlarla deve başına 2 kg kg of milk per camel through milking after the suckling of calves,
süt alan Kaya, talep üzerine Türkiye’nin her yerine 2013 yılından Kaya began to send camel milk all around Turkey upon demand
itibaren deve sütü göndermeye başlamıştır (foto 61). from 2013 onwards (photo 61).
Foto 60. Bodrum’da devecilik yapan aileler yaz mevsiminde Kargı koyunda Foto 61. Türkiye’de deve sütü üretimi sadece Aytekin Kaya’nın
özellikle yabancı ziyaretçilerin ilgi gösterdiği deve turları düzenlemektedir. çiftliğinde yapılmaktadır (İncirliova/Aydın).
Bu özelliği nedeniyle burası daha çok deve plajı olarak tanınmaktadır.
Photo 61. In Turkey, camel milk is only produced on the farm of
Photo 60. The families engaged in camel dealing in Bodrum organize Aytekin Kaya.
camel tours in which especially foreign visitors are interested in the
Cove of Kargı in summer. With this feature, the place concerned is
predominantly known as the camel beach.