ARAMA
İncirliova Belediyesi

TOKİ Başvurular Hakkında

Geri
TOKİ Başvurular Hakkında
13 Temmuz 2020

İncirliova Toplu Konut projesinde inşaat süreci devam etmekte olup, gelinen aşamada TOKİ tarafından tekrar başvuru toplanmasına karar verilmiştir. Başvuru toplanması aşamasında ilk dönemde başvuruları alınan, proje iptali nedeniyle iade edilen, ekli tüm başvuru sahiplerinin listelerde yer alan kişilere (ek 1) öncelik verilecektir. Başvuran kişilerin aşağıda belirtilen başvuru şartlarını sağlaması gerekmektedir.
Bu çerçevede, Belediyemiz tarafından ekli listelerde yer alan kişilerin 20 Temmuz - 07 Ağustos 2020 tarihleri arasında Belediyemize gelerek  başvuru şartlarını sağladığına dair "Başvuru Uygunluk Belgesi" ni, doldurumaları ve söz konusu belge ile birlikte bankaya başvuru yapmaları gerekmektedir.
Yapımı devam eden 206 adet konuta ilişkin tip, m², satış koşul ve fiyatları ekte yer almaktadır. İlçemizdeki toplu konut uygulaması kapsamındaki konutların satış işlemlerinde T.C. Ziraat Bankası A.Ş. İncirliova Şubesi bankacılık hizmeti verecektir. Konut alıcıları adı geçen şube nezdindeki TOKİ hesabına, "Alt Gelir Grubu" kapsamındaki (2+1) tipi konutlar için 2.000.-TL başvuru bedelini 20 Temmuz – 07 Ağustos 2020 tarihleri arasında yatıracaklardır.
 "Alt Gelir Grubu" kapsamındaki (2+1) tipi başvuruda bulunacak kişilerin Ekte yer alan Taahhütnamedeki şartları taşımaları gerekmektedir. Alt gelir grubu konutlara başvuruda bulunacak kişiler ekte yer alan Taahhütnameyi Bankada imzalayacaklardır.
Ayrıca, Aydın İncirliova nüfusuna kayıtlı olduğuna dair nüfus cüzdanı fotokopisi veya Aydın İncirliova sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak şartıyla ikamet ettiğine dair belge Bankaca istenecektir.
Konut alma şartlarını haiz kişilerden konut sayısından daha az veya daha fazla başvuru olması durumunda; başvuranlardan konut almaya hak kazananlar ile hak sahiplerinin satın alacağı konutlar, noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecektir.
Kura sonucunda konut alıcısı olamayanların yatırdığı başvuru bedelleri; TOKİ tarafından belirlenecek geri ödeme takvimi çerçevesinde en kısa sürede iade edilecek ancak başvuru bedelinin Bankada kaldığı süre için faiz veya herhangi bir hak talep edilmeyecektir.
Konut satın alma hakkından vazgeçen, konut peşinat tutarını bankaya yatırmayarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalamayan, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi şartlarının yerine getirilmemesi sebebiyle sözleşmesi feshedilen veya kendi iradesi sonucu konutunu iade eden hak sahiplerine ait konutlar TOKİ tarafından stoğa alınacak ve bu konutlar TOKİ tarafından kendi satış sistemi çerçevesinde yeniden değerlendirilecektir.
Ekte yer alan tabloda konutların listesi ve satış fiyatları yer almakta olup, yeterli talep sağlanarak projenin gerçekleştirilmesi halinde noter huzurunda gerçekleştirilecek kura ile belirlenen hak sahipleri ile imzalanacak gayrimenkul satış sözleşmelerinde bu bedeller esas alınacaktır.

Başvuru Listesi

Fiyat Listesi

Taahhütname

Proje Takvimi