ARAMA
İncirliova Belediyesi

Halkımıza Harcadığımız Her Kuruşun Hesabını Vereceğiz

Geri
Halkımıza Harcadığımız Her Kuruşun Hesabını Vereceğiz
24 Eylül 2019

Belediye Başkanımız Aytekin Kaya, belediyemize ait Kültür Park ile Atatürk Parkı’nda otomasyon sistemi kurdurttu. Kurulan otomasyon sistemi hakkında açıklamada bulunan Başkan Kaya; “26 Ağustos 2019 tarihi itibariyle stoklarımız sayılıp, çalışanlarımızın eğitiminin tamamlanmasıyla otomasyon sistemine geçildi. Eğitim ve deneme sürecini tamamladık. Artık belediyemize ait parklarımızda içilen tek bir çayın dahi hesabını tutabiliyoruz” diye konuştu.

HALKIMIZA HARCADIĞIMIZ HER KURUŞUN HESABINI VERECEĞİZ

Ayrım yapmayan herkese eşit yaklaşan, şeffaf ve hesap verebilen bir yönetim anlayışına sahip olduklarını vurgulayan Başkan Kaya, “Seçim döneminde halkımıza iki temel söz verdim. Bu sözlerden birincisi, kimseyi ayırmadan herkese eşit hizmet edeceğim, herkesin belediye başkanı olacağım, belediyenin kapısı herkese açık olacak sözüydü. Bu anlamda göreve seçildiğimizden bu yana kapımız, İncirliova’daki her kesimden insana açık. İnsanlarımız arasında solcu, sağcı, Ülkücü, İYİ Partili, CHP’li ya da daha farklı bir görüşten mi diye asla bir ayrım yapmıyoruz. Biz hizmet için göreve seçildik. Diğer verdiğimiz sözümüz de şeffaf ve hesap verebilen bir yönetim anlayışını tesis etmekti. Bu sözümüzün gereği olarak mali disiplin için düğmeye bastığımızdan bu yana vatandaşımızın nereye ne harcama yaptığımızı da bilmesini istiyoruz. Halkımıza harcadığımız her kuruşun hesabını vereceğiz. İşte bunun için öncelikli olarak belediye şirketimiz bünyesindeki parklarımıza otomasyon sistemi kurulmasını sağladık” dedi.

TEK BİR ÇAYIN BİLE HESABI TUTULABİLECEK
Kültür Park’ın sadece İncirliova’nın değil Aydın’ın en büyük sosyal tesislerinden birisi olduğunu vurgulayan Başkan Kaya, “Önceki dönemde bu parklarımızda hesaplar defterde tutuluyordu ve kalem kalem neyin satıldığı belli değildi. Bu parklarımızla ilgili önceki dönem hesaplarına ilişkin müfettiş tuttuk. Müfettişin ayrıntılı incelemelerinden sonra ortaya çıkacak olan tabloyu da kamuoyuyla paylaşacağız. Bildiğiniz üzere Kültür Park, sadece İncirliova’nın değil Aydın’ın da en büyük sosyal tesislerinden birisidir. 26 Ağustos 2019 tarihi itibariyle stoklarımızın sayımı tamamlandı. Yine çalışanlarımızın da eğitiminin tamamlanmasıyla otomasyon sistemine geçtik. Artık giderler, ödemeler, kasa satışları, günlük ciro her şey düzenli takip ediliyor. Kasiyer günlük ciroyu göremiyor, sadece anlık satış işlemini yapabiliyor. Günlük ciroyuysa yalnızca yetkili muhasebe personelimiz görebiliyor. Yeni sistemle birlikte vatandaş tarafından önce satın alma işlemi gerçekleştirildiği için tek bir çayın bile hesabı tutulabilecek. Halkımıza harcadığımız her kuruşun hesabını vereceğimize söz verdik. Şeffaf yönetim anlayışıyla İncirliova’ya hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.